вторник, 16 февруари 2010 г.

Терапия и отказване

Най-добрия ефект се постига с Хомеопатия и Психотерапия/Самоанализ
Хомеопатията е единствената терапия, която може напълно да премахне канабиса не само от тялото, но и от емоциите и ума на човека.Хомоепатията използва отровата за лекарство.
Как така? Хомеопатите са открили, че ако си отровен с дадено вещество, част от това вещество, но приготвено по хомеопатичен път и превърнато в лекарство може да излекува почти всички симптоми от веществото, което е причинило вредата. В случая хомоепатията е направила лекарство от Cannabis indica, което се прави като се взема растението канабис и се превръща в лекарство. Лекарството съдържа само енергийния модел –душа на канабиса, но с обратен заряд. Когато се даде то изчиства всички ментални, емоционални и физически заболявания вследствие от пушенето на канабиса.
То премахва халюционациите, страха, безпокойството, депресията, сънливостта, главоболието, зачервените очи,възвръща самоувереността, намалява нарасналия глад, желанието за сладко, всички възпалителни процеси възникнали от употребата на канабис. Лекува възникнали заболявания в нервната система, сърдечно-съдовата система, гърба, бъбреците, корема, ръцете и още хиляди наблюдавани симптоми от хомеопатите.
Списък със симптомите може да видите тук:

http://www.homeoint.org/hidb/kent/c/cann-i.htm

Психотерапия

Философско-метафизично ниво
Пушенето на трева променя възприятието за нещата, най-често нещата изглеждат смешни, гротескни и дори абсурдни.Трудно е да се опише, усещане като в сън което наричат филм. Ситуациите и хората се превръщат в нещо външно и абстрактно, те са актьори в някакъв филм. Всичко това се приема с много смях. Постепенно това води до отчуждение и отвращение от хора и от обществото.Самотата и чувството за изолация се засилват. Ума става пуст само възприема - филма. Всичко това се преваща в философия на живота. Личността възприема света по нов-начин. Много хора смятат, че тревата ги просветлява и те не изпитват нужда да се развиват духовно, а други напротив се отдават изцяло на религията и мистиката.
При терапия и самоанализ човек трябва да намери нови идеи и гледни точки, които са отвъд познатите. Терапевта трябва да проследи развитието на духовните и философски идеи при личността и да предложи алтернативи.

Психо-емоционално ниво
Но постепенно филма става все по странен и вече не е толкова смешен тогава идва другата страна- страха, параноята, пустото съзнание преминава в празен ум,проблеми с концетрацията, те винаги са някаде другаде.Това може да се види при разговор и в компания. Стават неуверени, губят самочувствие, бягат от решения и проблеми.Емоциите са ту еуфорична радост, ту интровертност и некомуникативност. Ако продължат да приема дрогата, засилват се параноидно-страховите усещания. Депресията става постоянна, само канабиса може да я разсее.
Тук е много важно личността да осъзнае как тревата води до депресия, страхове и самота. Тъй като те смятат, че тя е безобидна и едва ли не е един добър реласк. Скъсването с прятелите и кръга пушачи е задължителен...човек трябва да премине през това и да изгради нов живот.Терапията трябва да премахне болката и емоциите, които са довели до това и да стимулира нови емоции, които личноста да изпита, които са отвъд тревата и са позитивни и удовлетворяващи. Човек трябва да намери работа, имидж, приятели и среда които го правят щастлив. Семейството трябва да е подкрепящо , без паника и истерии , зълзи, срам и вина. Терапията трябва да протича и с родителите.

Тялото
Умората е смазваща дори парализираща. Това е може би в основата на базразличието и апатията. Постоянно се чувстват уморени, за това избягват по-натоварващи неща. Често се наблюдава спортуващи хора спират да се занимават след привикване към канабис.
Възможни са заболявания от различен вид - неврологични, сърдечни проблеми, белодробни заболявания, бъбречни и уринарни проблеми.
Приемането на витамини значително би подобрило състоянието им. Здравословното хранене би имало положителен ефект на всички нива.
Тук личността трябва да бъде подкрепена да изследва своето тяло.